joan@leadersinfood.com

Over Joan

Voedsel speelt al lang een grote rol in mijn leven. Ik groeide op in een ondernemende familie die actief was in de voedselsector. Ook ervaarde ik hoe belangrijk gezond voedsel is voor lichaam en geest. In mijn ogen valt of staat alles met goed voedsel.

Deze tijd is zo interessant. Nadat de voedselsector jarenlang zoveel mogelijk voedsel heeft geproduceerd, komen we in het westen op een punt van overvloed. Dit zorgt ervoor dat we op een andere manier kijken naar ons eten en denken: Wacht eens even hoe zit dat met de effecten daarvan op bijvoorbeeld de dieren die daarvoor worden gehouden, onze gezondheid en natuur. We stellen meer eisen aan ons voedsel.

Hoe nu verder? Dat is een groot vraagstuk waar onder andere Nederlandse wetenschappers en bedrijven aan werken. Ik ben nieuwsgierig naar de beslissingen die zij maken. Daarnaast hoop ik dat mijn gesprekken met hen leiden tot meer inzichten en misschien zelfs samenwerking met mensen die werken in en rondom de voedselsector en anderen geïnteresseerden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram